Grilovaná špargľa s pestom z medvedieho cesnaku a s jogurtom
- 10.05.2022
- Zdieľať na Facebooku
Náročnosť prípravy: Ľahké
Čas: 15 minút
Počet porcií: 4
Ingrediencie
- Špargľa 16ks
- Soľ 10g
- Korenie 2g
- Biely jogurt 200g
- Tahini pasta 1PL
- Olivový olej 50g
- Maslo 50g
- Citrón 1ks
- Medvedí cesnak 1zväzok
- Vlašské/píniové orechy 100g
- Olivový olej 100g
- Parmezán 100g
- Pomarančová šťava 100ml
Postup
Špargľu si očistíme.
Na panvici rozohrejeme maslo s olivovým olejom. Pridáme špargľu a počas opekania pridáme zopár kvapiek citrónovej šťavy.
Do bieleho jogurtu pridáme tahini, citrónovú šťavu a soľ, zmiešame a urobíme z toho dressing.
Medvedí cesnak, olivový olej, orechy a pomarančovú šťavu zmixujeme dokopy.