Grilovaná špargľa s pestom z medvedieho cesnaku a s jogurtom

Náročnosť prípravy: Ľahké
Čas: 15 minút
Počet porcií: 4

Ingrediencie

  • Špargľa 16ks
  • Soľ 10g
  • Korenie 2g
  • Biely jogurt 200g
  • Tahini pasta 1PL
  • Olivový olej 50g
  • Maslo 50g
  • Citrón 1ks
  • Medvedí cesnak 1zväzok
  • Vlašské/píniové orechy 100g
  • Olivový olej 100g
  • Parmezán 100g
  • Pomarančová šťava 100ml

Postup

Špargľu si očistíme.

Na panvici rozohrejeme maslo s olivovým olejom. Pridáme špargľu a počas opekania pridáme zopár kvapiek citrónovej šťavy.

Do bieleho jogurtu pridáme tahini, citrónovú šťavu a soľ, zmiešame a urobíme z toho dressing.

Medvedí cesnak, olivový olej, orechy a pomarančovú šťavu zmixujeme dokopy.

Vyhľadať predajňu Fresh