Gazpacho – tradičná španielska studená polievka
- 03.09.2021
- Zdieľať na Facebooku
Náročnosť prípravy: Ľahké
Čas: 30 minút
Počet porcií: 2
Ingrediencie
- 700 g zrelých paradajok
- morská soľ
- čierne mleté korenie FRESH
- 2 strúčiky cesnaku
- 1 šalátovú uhorku
- 1 chilli
- 1 hrubší krajec chlebu (bez kôrky)
- 100 ml olivového oleja
- 30 ml vinného octu
- 1 červená paprika
- hrsť petržlenovej vňate
Postup
Zeleninu dôkladne umyjeme a osušíme. Paradajky, papriku a uhorku nakrájame na menšie kúsky a preložíme do väčšej misky.
Časť papriky a uhorky nakrájame na maličké kocky a položíme bokom. Použijeme ich pri servírovaní.
K zelenine pridáme aj nakrájané chilli, vňať, nadrobený krajec chlebu a cesnak. Ochutíme soľou, korením, vinným octom a olivovým olejom.
Zeleninu preložíme do mixéra a necháme mixovať asi minútu alebo kým nám nevznikne jemný a pomerne hustý krém.
Hotovú polievku servírujeme v miske, pridáme nakrájanú zeleninu, pár kvapiek olivového oleja a dochutíme bazalkou alebo petržlenovou vňaťou.