Gazpacho – tradičná španielska studená polievka

Náročnosť prípravy: Ľahké
Čas: 30 minút
Počet porcií: 2

Ingrediencie

  • 700 g zrelých paradajok
  • morská soľ
  • čierne mleté korenie FRESH
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 1 šalátovú uhorku
  • 1 chilli
  • 1 hrubší krajec chlebu (bez kôrky)
  • 100 ml olivového oleja
  • 30 ml vinného octu
  • 1 červená paprika
  • hrsť petržlenovej vňate

Postup

Zeleninu dôkladne umyjeme a osušíme. Paradajky, papriku a uhorku nakrájame na menšie kúsky a preložíme do väčšej misky.

Časť papriky a uhorky nakrájame na maličké kocky a položíme bokom. Použijeme ich pri servírovaní.

K zelenine pridáme aj nakrájané chilli, vňať, nadrobený krajec chlebu a cesnak. Ochutíme soľou, korením, vinným octom a olivovým olejom.

Zeleninu preložíme do mixéra a necháme mixovať asi minútu alebo kým nám nevznikne jemný a pomerne hustý krém.

Hotovú polievku servírujeme v miske, pridáme nakrájanú zeleninu, pár kvapiek olivového oleja a dochutíme bazalkou alebo petržlenovou vňaťou.

Vyhľadať predajňu Fresh