Fritatta so syrom Feta, šalotkou, cherry paradajkami a bylinkami

Náročnosť prípravy: Stredné
Čas: 45 minút
Počet porcií: 4

Ingrediencie

  • 60g fresh maslo
  • 200g cherry paradajok
  • 150g salotka
  • 160g syr Feta
  • Morská sol
  • Čierne mleté korenie
  • 8ks čerstvých slepačích vajec
  • Hrsť petržlenovej vňate
  • Hrsť čerstvého kôpru
  • Hrsť čerstvej mäty
  • 500g skorých zemiakov
  • 2PL panenského olivového oleja

Postup

Rúru rozohrejeme na 200 stupňov.

Na teflónovej panvicu si rozpustíme maslo pridáme nakrájanú šalotku ktorú speníme asi 2-3 minúty. Následne pridáme dôkladne umyté a nakrájame zemiaky na tenké plátky ktoré osolime,okorenime a podusíme 5 minút . 

V miske rozšľahame vajcia spolu s morskou soľou,korením a nakrajananými čerstvými bylinkami. Pripravenú zmes vylejeme na panvicu a za občasného miešania si pripravíme riedku praženicu.

Syr Feta dôkladne rozmrvíme na pripravenú fritattu a vložíme do rozohriatej rúry. Pečieme 10-15 minút. Fritatta je hotová,keď spodok je upečený do chrumkava a vrch je pekne vláčny. 

Cherry paradajky si nakrájame na polovicu,pridáme morskú sol,čierne korenie,nakrájanú petržlenovú vňať a olivový olej. Dôkladne premiešame a poukladame na hotovú fritattu. Dochutíme a dozbobíme zvyšnými čerstvými bylinkami.

Vyhľadať predajňu Fresh