Fritatta so syrom Feta, šalotkou, cherry paradajkami a bylinkami
- 17.02.2020
- Zdieľať na Facebooku
Náročnosť prípravy: Stredné
Čas: 45 minút
Počet porcií: 4
Ingrediencie
- 60g fresh maslo
- 200g cherry paradajok
- 150g salotka
- 160g syr Feta
- Morská sol
- Čierne mleté korenie
- 8ks čerstvých slepačích vajec
- Hrsť petržlenovej vňate
- Hrsť čerstvého kôpru
- Hrsť čerstvej mäty
- 500g skorých zemiakov
- 2PL panenského olivového oleja
Postup
Rúru rozohrejeme na 200 stupňov.
Na teflónovej panvicu si rozpustíme maslo pridáme nakrájanú šalotku ktorú speníme asi 2-3 minúty. Následne pridáme dôkladne umyté a nakrájame zemiaky na tenké plátky ktoré osolime,okorenime a podusíme 5 minút .
V miske rozšľahame vajcia spolu s morskou soľou,korením a nakrajananými čerstvými bylinkami. Pripravenú zmes vylejeme na panvicu a za občasného miešania si pripravíme riedku praženicu.
Syr Feta dôkladne rozmrvíme na pripravenú fritattu a vložíme do rozohriatej rúry. Pečieme 10-15 minút. Fritatta je hotová,keď spodok je upečený do chrumkava a vrch je pekne vláčny.
Cherry paradajky si nakrájame na polovicu,pridáme morskú sol,čierne korenie,nakrájanú petržlenovú vňať a olivový olej. Dôkladne premiešame a poukladame na hotovú fritattu. Dochutíme a dozbobíme zvyšnými čerstvými bylinkami.