Fazuľový eintopf

Náročnosť prípravy: Ľahké
Čas: 30 minút
Počet porcií: 4

Ingrediencie

  • fazuľa borlotti v plechovke 2ks
  • fazuľa biela v plechovke 1ks
  • cesnak 0,1kg
  • paradajky čerstvé 0,5kg bio
  • baklažán 0,2kg
  • stopkový zeler 0,1kg
  • olivový olej 0,1l bio
  • chilli 1ks
  • tofu lahôdkové marinované 0,15kg
  • chlieb sedliacky 1/2 (ideálne špaldový)
  • maslo bio 0,125kg
  • soľ morská 0,05kg

Postup

Postupujeme jednoducho: Začnime ošetrením zeleniny. Čo potrebujeme umyť a ošúpať tak by sme to tak mali urobiť. Paradajky by bolo lepšie taktiež olúpať. Cesnak, paradajky, baklažán, zeler a tofu si pokrájame na malé kocky. Všetko potom pekne krok po kroku orestujeme na olivovom oleji.

Začneme cesnakom a chilli, osolíme, pridáme stopkový zeler, neskôr baklažán. Na koniec čerstvé paradajky a tofu. Spolu s fazuľou to ešte krátko varíme. Dobre ochutíme hlavne soľou, môžme aj štipku cukru:), na jemno seknutú zelerovú vňať, kúsok masla. Zamiešame, odložíme stranou.

Na veľkej panvici si na olivovom oleji urobíme hrianky zo sedliackeho chleba, potrieme cesnakom a po vychladnutí aj maslom. Jednoduché, chutné a sýte.

Prajem dobrú chuť.

Vyhľadať predajňu Fresh