Fazuľový eintopf
- 13.03.2018
- Zdieľať na Facebooku
Náročnosť prípravy: Ľahké
Čas: 30 minút
Počet porcií: 4
Ingrediencie
- fazuľa borlotti v plechovke 2ks
- fazuľa biela v plechovke 1ks
- cesnak 0,1kg
- paradajky čerstvé 0,5kg bio
- baklažán 0,2kg
- stopkový zeler 0,1kg
- olivový olej 0,1l bio
- chilli 1ks
- tofu lahôdkové marinované 0,15kg
- chlieb sedliacky 1/2 (ideálne špaldový)
- maslo bio 0,125kg
- soľ morská 0,05kg
Postup
Postupujeme jednoducho: Začnime ošetrením zeleniny. Čo potrebujeme umyť a ošúpať tak by sme to tak mali urobiť. Paradajky by bolo lepšie taktiež olúpať. Cesnak, paradajky, baklažán, zeler a tofu si pokrájame na malé kocky. Všetko potom pekne krok po kroku orestujeme na olivovom oleji.
Začneme cesnakom a chilli, osolíme, pridáme stopkový zeler, neskôr baklažán. Na koniec čerstvé paradajky a tofu. Spolu s fazuľou to ešte krátko varíme. Dobre ochutíme hlavne soľou, môžme aj štipku cukru:), na jemno seknutú zelerovú vňať, kúsok masla. Zamiešame, odložíme stranou.
Na veľkej panvici si na olivovom oleji urobíme hrianky zo sedliackeho chleba, potrieme cesnakom a po vychladnutí aj maslom. Jednoduché, chutné a sýte.
Prajem dobrú chuť.