Cícerové kari s kokosovým mliekom, pečeným karfiolom a granátovým jablkom

Náročnosť prípravy: Stredné
Čas: 45 minút
Počet porcií: 4

Ingrediencie

  • cícer sterilizovaný 2 plechovky
  • červená cibuľa 200g
  • olivový olej 50ml
  • cesnak 2 strúčiky
  • zázvor 1 palec
  • kurkuma 1ČL
  • soľ 10g
  • žltá kari pasta 1 ČL
  • kokosové mlieko 200ml
  • koriander čerstvý 50g
  • karfiol 1ks
  • soľ 10g
  • bezlaktózové maslo 100g
  • olivový olej 50ml
  • citrón 1ks
  • granátové jablko 1ks

Postup

Na olivovom oleji si speníme červenú cibuľu, pridáme kari pastu, zázvor, cesnak, kurkumu a  jednu plechovku scedeného cíceru. Druhú plechovku cíceru pridáme aj s nálevom a všetko osolíme.

Necháme zovrieť, pridáme kokosové mlieko. Necháme prevrieť, odstavíme a pridáme nasekaný čerstvý koriander, polku si necháme na dozdobenie jedla.

Karfiol si zblanšírujeme (krátko povaríme)  a nakrájame na 2cm plátky. Karfiol osolíme a opekáme na panvici na rozpustenom masle a olivovom oleji. V závere opekania pridáme citrónovú šťavu. Ak je treba, pridáme 1-2 polievkové lyžice z cíceru, aby sa nám z masla a olivového oleja vytvorila omáčka.

Hotové jedlo dochutíme a dekorujeme s jadierkami z granátového jablka.

Vyhľadať predajňu Fresh