Cícerové kari s kokosovým mliekom, pečeným karfiolom a granátovým jablkom
- 17.03.2022
- Zdieľať na Facebooku
Náročnosť prípravy: Stredné
Čas: 45 minút
Počet porcií: 4
Ingrediencie
- cícer sterilizovaný 2 plechovky
- červená cibuľa 200g
- olivový olej 50ml
- cesnak 2 strúčiky
- zázvor 1 palec
- kurkuma 1ČL
- soľ 10g
- žltá kari pasta 1 ČL
- kokosové mlieko 200ml
- koriander čerstvý 50g
- karfiol 1ks
- soľ 10g
- bezlaktózové maslo 100g
- olivový olej 50ml
- citrón 1ks
- granátové jablko 1ks
Postup
Na olivovom oleji si speníme červenú cibuľu, pridáme kari pastu, zázvor, cesnak, kurkumu a jednu plechovku scedeného cíceru. Druhú plechovku cíceru pridáme aj s nálevom a všetko osolíme.
Necháme zovrieť, pridáme kokosové mlieko. Necháme prevrieť, odstavíme a pridáme nasekaný čerstvý koriander, polku si necháme na dozdobenie jedla.
Karfiol si zblanšírujeme (krátko povaríme) a nakrájame na 2cm plátky. Karfiol osolíme a opekáme na panvici na rozpustenom masle a olivovom oleji. V závere opekania pridáme citrónovú šťavu. Ak je treba, pridáme 1-2 polievkové lyžice z cíceru, aby sa nám z masla a olivového oleja vytvorila omáčka.
Hotové jedlo dochutíme a dekorujeme s jadierkami z granátového jablka.