Bruschetta s bio kuracími prsiami, čerstvou figou, hráškom a bazalkou
- 22.12.2020
- Zdieľať na Facebooku
Náročnosť prípravy: Ľahké
Čas: 15 minút
Počet porcií: 4
Ingrediencie
- 2ks celozrnného chleba
- 250g krátko obvareného mrazeného hrášku Fresh
- Extra panenský olivový olej
- Morská soľ
- Čierne mleté korenie
- 4 zrelé figy
- 300g bio kuracích prs
- Menšia hrsť čerstvej bazalky
- 60g masla Fresh Basic
- 150g ricotty
- 1l kuracieho vývaru
Postup
Kuracie prsia rozdelíme na 2 kúsky po 150g, osolíme, okoreníme a vložíme do vriaceho vývaru, vývar vypneme a mäso necháme odstáť 15 minút. Hrášok spolu s kúskom bazalky, ricotty, soľou, korením a olivovým olejom rozmixujeme na hustejšie pyré a dáme bokom.
Plátky chleba potrieme maslom a opečieme na mierne rozohriatej panvici do zlatista približne 1,5 minúty z každej strany.
Figy umyjeme, nakrájame na štvrtiny a dáme bokom. Na opečený chlieb uložíme tenké plátky nakrájaných kuracích pŕs, pridáme hráškové pyré, kúsky fíg a dozdobíme lístkami bazalky.
Hotovú bruschettu ešte dochutíme čerstvo mletým korením a olivovým olejom.
Dobrú chuť!