Bruschetta s bio kuracími prsiami, čerstvou figou, hráškom a bazalkou

Náročnosť prípravy: Ľahké
Čas: 15 minút
Počet porcií: 4

Ingrediencie

  • 2ks celozrnného chleba
  • 250g krátko obvareného mrazeného hrášku Fresh
  • Extra panenský olivový olej
  • Morská soľ
  • Čierne mleté korenie
  • 4 zrelé figy
  • 300g bio kuracích prs
  • Menšia hrsť čerstvej bazalky
  • 60g masla Fresh Basic
  • 150g ricotty
  • 1l kuracieho vývaru

Postup

Kuracie prsia rozdelíme na 2 kúsky po 150g, osolíme, okoreníme a vložíme do vriaceho vývaru, vývar vypneme a mäso necháme odstáť 15 minút. Hrášok spolu s kúskom bazalky, ricotty, soľou, korením a olivovým olejom rozmixujeme na hustejšie pyré a dáme bokom. 

Plátky chleba potrieme maslom a opečieme na mierne rozohriatej panvici do zlatista približne 1,5 minúty z každej strany. 

Figy umyjeme, nakrájame na štvrtiny a dáme bokom. Na opečený chlieb uložíme tenké plátky nakrájaných kuracích pŕs, pridáme hráškové pyré, kúsky fíg a dozdobíme lístkami bazalky. 

Hotovú bruschettu ešte dochutíme čerstvo mletým korením a olivovým olejom.

Dobrú chuť! 

Vyhľadať predajňu Fresh