Zdravšie nátierky
Domáce nátierky vynikajúco chutia, sú jednoduché na prípravu a výborné na pohostenie návštevy či prípravu rýchlej desiaty. Podľa chuti v nich môžete kombinovať suroviny, ktoré máte radi, navyše ich môžete spolu s chrumkavým chlebom stále obmieňať. Existuje nespočetne veľa kombinácii, my sme pre vás vybrali pár tipov na nátierky, ktoré ešte možno nepoznáte.
Tvaroh
Dobrým základom takmer akéhokoľvek druhu nátierky je tvaroh. Ten zabezpečí nielen nadýchanú štruktúru, ale aj pestrú výživnú hodnotu pokrmu. Tvaroh môžete kombinovať ho môžete napríklad s ajvarom, ktorému dodá krémovú štruktúru a nátierku máte hotovú. Tí, ktorí majú radi kôpor, môžu jeden zväzok nakrájať na jemno, pridať tvaroh, petržlen, okoreniť a proteínová bomba je na svete. Ak preferujete exotiku, skúste kombinovať tvaroh s avokádom, soľou, korením a štipkou nasekaného koriandra. Tvaroh môžete dokonca kombinovať aj s rybami, stačí zmiešať sardinky, uhorky, tvaroh, cibuľku, vajce a pridať pár kvapiek citrónovej šťavy.
P.S.: . Tvaroh odporúčame z nášho farmárskeho kútika.
Obľúbená bryndzová
Bryndzovú nátierku poznáme ešte zo školských čias a mnohí si ju pripravujeme dodnes. Na jej prípravu používajte 100% ovčiu bryndzu, najlepšie z farmy, tá dodá vášmu telu množstvo užitočných látok. Ak ju chcete pripraviť zdravším spôsobom, skúste ku klasickej verzii pridať nastrúhanú mrkvu a pol jogurtu.
Do bryndzovej nátierky môžete pre chuť pridať aj strúčik cesnaku alebo syr, ktorý dodá nátierke výraznejšiu chuť. V sezóne je tiež dobrý medvedí cesnak, ktorý ju nielen prevonia, ale aj nabije dávkou vitamínov.
Zeleninové nátierky
Aktuálnym trendom je avokádo, ktoré sa najčastejšie využíva na prípravu guacamole, pri nátierkach alebo aj ako vegánska náhrada masla. Okrem neho však môžete využiť tiež cviklu, zeler či dokonca špenát. Tak, ako sa zelenina hodí takmer ku každému jedlu, tak isto skvele chutí aj ako nátierka na chlebík.
Servírovať nátierky môžete buď s chlebom alebo surovými zeleninovými hranolkami. Natreté chlebíky pre dokonalý výsledný efekt nezabudnite dozdobiť. Na to sa skvele hodí petržlenová vňať alebo lahôdková cibuľka. Dobrú chuť!
Prečítajte si aj
Jar v znamení byliniek
Jar je obdobím obnovy a prebúdzania sa prírody a zároveň časom, kedy sa v záhradách a na poliach začínajú objavovať prvé
...viac
Ako prežiť veľkonočné sviatky zdravšie?
Blížia sa veľkonočné sviatky a s nimi spojené nadmerné konzumovanie nezdravých jedál. Ako si užiť stolovanie s rodinou a blízkymi bez výčitiek a
...viac
FRESH PLUS končí s papierovými cenovkami
Do konca roka 2023 plánuje naša sieť supermarketov FRESH Plus nainštalovať digitálne cenovky vo všetkých svojich predajniach. Okrem toho, že ušetríme
...viac
Čím sa BIO potraviny odlišujú od bežných potravín?
Čo znamená BIO?
Každá takto označená surovina je produktom ekologického poľnohospodárstva. Pri tejto výrobe sa minimalizuje negatívny dopad na
...viac