Silvestrovské pohostenie

Koniec roka je už za dverami a mnohí z nás hľadajú inšpiráciu, ako najlepšie pohostiť svojich hostí. Na bohatom silvestrovskom stole by okrem prípitku nemali chýbať ani chuťovky studenej kuchyne, koláčiky či slané pochutiny. My sme pre vás pripravili pár slaných párty tipov, ktoré nie sú náročné na prípravu, nechýba im originalita a dokážu dokonale uspokojiť všetky chute.

Slané rolky z tortilly

Pripraviť ich môžete na sto rôznych spôsobov. Základ tvorí tortilla, ktorú potrieme krémovým syrom alebo akoukoľvek inou nátierkou. Tortillu naplníme šunkou, syrom, hroznom, údenou rybou, tuniakom podľa svojej chuti. Pre lepšiu chuť môžete do krému pretlačiť strúčik cesnaku. Nakoniec tortilly pevne zrolujeme, nakrájame na pásiky a každý napichneme na špáradlo.

Syry s ovocím

Kombinácia syra s ovocím je výbornou lahôdkou najmä k vínu. Pripraviť môžete napríklad jednoduché syrové špízy s hroznom. Na prípravu potrebujete viacero druhov syrov, odporúčame aspoň tri rôzne, aby ste sa trafili do chuti väčšine. napichujete na špajľu, pričom medzi každé dva kúsky napichnete bobuľu hrozna. Hrozno môžete nahradiť aj černicami, ktoré jedlo príjemne osviežia. 

Náročnejší z vás môžu pripraviť chutnú zimnú kombináciu zapečených hrušiek s výraznou nivou a opekanými vlašskými orechmi. V rúre necháme zapiecť polovičky očistených hrušiek, na ktoré sme položili hrubší plátok syra s modrou plesňou. Pečieme cca 10 minút, kým sa syr nerozpustí. Medzičasom opekáme nasekané vlašské orechy, ktorými posypeme hotové upečené hrušky. Toto jedlo tvorí ideálnu kombináciu s červeným vínom.

Slané štrúdle

Väčšina z nás si pod pojmom štrúdľa predstaví lístkové cesto s makom či orechmi. Porušte tieto stereotypy a pripravte pre svojich hostí slanú štrúdľu, ktorá pri oslavovaní posledného večera v roku pomôže zasýtiť hlad. Naplniť ju môžete syrom a šunkou alebo obľúbenou kombináciou lososa so špenátom, ktorý ochutíte cesnakom, cibuľou a korením. Pre lepší vzhľad potierame štrúdľu klasicky rozšľahaným vajíčkom.

Či už vyskúšate niečo nové alebo stavíte na osvedčené formy občerstvenia svojich hostí, prajeme vám, aby bol váš večer nezabudnuteľnou rozlúčkou s uplynulým rokom a zábavným privítaním toho nového.

Prečítajte si aj

Jar v znamení byliniek
Jar je obdobím obnovy a prebúdzania sa prírody a zároveň časom, kedy sa v záhradách a na poliach začínajú objavovať prvé ...viac

Ako prežiť veľkonočné sviatky zdravšie?
Blížia sa veľkonočné sviatky a s nimi spojené nadmerné konzumovanie nezdravých jedál. Ako si užiť stolovanie s rodinou a blízkymi bez výčitiek a ...viac

Čím sa BIO potraviny odlišujú od bežných potravín?
Čo znamená BIO? Každá takto označená surovina je produktom ekologického poľnohospodárstva. Pri tejto výrobe sa minimalizuje negatívny dopad na ...viac

FRESH PLUS končí s papierovými cenovkami
Do konca roka 2023 plánuje naša sieť supermarketov FRESH Plus nainštalovať digitálne cenovky vo všetkých svojich predajniach. Okrem toho, že ušetríme ...viac

Vyhľadať predajňu Fresh