Potraviny, ktoré dodajú krásu vašej pleti

Zimné obdobie dá našej pokožke naozaj zabrať. Musí sa vysporiadať s vplyvmi vonkajšieho počasia, ako je vietor, mráz či prechody z chladu do vykurovaných miestností. V tomto období potrebuje dopomôcť k urýchleniu regenerácie najmä pravidelnou starostlivosťou. Ak preferujete prírodné spôsoby ošetrovania pleti, odporúčame siahnuť po kvalitných surovinách, ktoré pleť dokážu plnohodnotne vyživiť. Pripravili sme si pre vás pár tipov na cenné suroviny, vďaka ktorým dodáte pokožke opäť svieži vzhľad.

Med

Med má významné antibakteriálne a antivírusové účinky, pôsobí protizápalovo a podporuje regeneráciu poškodených tkanív. Práve vďaka týmto vlastnostiam má svoje miesto aj v domácej kozmetike. Pomáha totiž potláčať nežiaduce množenie baktérií na pokožke, tvorbu zápalových procesov, dokonca urýchľuje hojenie zapálených vyrážok. Pripraviť si môžete  aj domáce medové peelingy, ktoré koži dopomôžu zbaviť sa odumretých buniek. Ak je v nich základnou zložkou práve med, nepotrebujú veľké množstvo pridaných ingrediencií. Jedným z takých je peeling pripravený z pol šálky medu, pol šálky morskej soli a troškou byliniek (rozmarín, koriander, ...)

Alternatívnou kombináciou je peeling z medu, citrónovej šťavy, olivového oleja, ktorý koži napomáha k udržaniu elasticity. Do hotovej zmesi pridáte kúsok trstinového cukru, ktorý pomôže pokožku prekrviť a otvoriť póry. Hotové peelingy viete použiť aj viackrát, uchovať ich odporúčame v uzavretej nádobe v chladničke.

Olivový olej

Olivový olej je jedným z najznámejších prírodných olejov používaných v domácej kozmetike. Jeho popularite dopomáhajú priaznivé účinky, ktoré ponúka nielen pleti, ale celému telu. Dôležité je vybrať si extra panenský za studena lisovaný olivový olej, ktorý si zachováva najviac cenných látok. Okrem vitamínov v ňom nájdete aj nenasýtené mastné kyseliny. Používať ho môžete ako telový olej, pokožku premastí a zároveň hydratuje. Vhodný je aj pre ženy v zrelom veku, ktorých pleť má tendenciu k tvorbe vrások. Použiť ho môžete aj ako odličovač, ktorý pleť nielen vyčistí, ale aj ošetrí a vyživí.

Káva

Káva má okrem povzbudenia organizmu priaznivý účinok aj pri vonkajšej starostlivosti o pokožku. Väčšinou sa používa usadenina z už použitej kávy, ktorá je najvhodnejšia na prípravu domáceho peelingu. Stačí, ak kávu zmiešate s mastnou zložkou, ako je už spomínaný olivový olej. Pravidelnou aplikáciou dosiahnete efekt hladšej a krajšej pokožky s miernejšími prejavmi kožných nezrovnalostí.

Vďaka týmto prírodným surovinám dokáže byť pleť krásna a vyživená aj v zime. Stačí, ak jej zabezpečíte chýbajúce látky a pravidelnú starostlivosť. Okrem vonkajšej starostlivosti je potrebná starostlivosť aj zvnútra, ktorú dosiahnete konzumovaním kvalitných potravín a dostatočným pitným režimom. Nezabúdajte na pravidelnosť a vaša pleť sa vám odvďačí! Ak veríte skôr hotovým prírodným produktom, vsaďte na náš rad kozmetiky Fresh Healthy Living.

Prečítajte si aj

Jar v znamení byliniek
Jar je obdobím obnovy a prebúdzania sa prírody a zároveň časom, kedy sa v záhradách a na poliach začínajú objavovať prvé ...viac

Ako prežiť veľkonočné sviatky zdravšie?
Blížia sa veľkonočné sviatky a s nimi spojené nadmerné konzumovanie nezdravých jedál. Ako si užiť stolovanie s rodinou a blízkymi bez výčitiek a ...viac

Čím sa BIO potraviny odlišujú od bežných potravín?
Čo znamená BIO? Každá takto označená surovina je produktom ekologického poľnohospodárstva. Pri tejto výrobe sa minimalizuje negatívny dopad na ...viac

FRESH PLUS končí s papierovými cenovkami
Do konca roka 2023 plánuje naša sieť supermarketov FRESH Plus nainštalovať digitálne cenovky vo všetkých svojich predajniach. Okrem toho, že ušetríme ...viac

Vyhľadať predajňu Fresh