Nápoje na zahriatie

Pomaly, ale isto prichádza čas Vianoc a s ním spojené večery strávené s rodinou či priateľmi. Pri týchto chvíľach je najpríjemnejšie popíjať horúce drinky a zahrievať si tak nielen dušu, ale aj svoje telo. Pripravili sme si pre vás pár horúcich tipov na drinky tejto zimy.

Horúce jabĺčko

Azda najobľúbenejším zimným drinkom je horúce jabĺčko, my odporúčame pripraviť si tento nápoj zo 100% jablkovej šťavy alebo muštu, čerstvo nakrájaného jablka, škorice a plátku pomaranča. Ak máte radšej hrušky, jablko viete nahradiť aj nimi, chuť je tak ešte zaujímavejšia. 

P.S.: Dospelým bude tento drink chutiť ešte viac, ak doň pridajú kúsok hruškovice.

Punč

Ďalšou nestarnúcou klasikou horúcich nápojov je vianočný punč, ktorý sa najčastejšie pripravuje z červeného vína, čierneho čaju, pomarančovej šťavy a rumu. Dochutiť ho môžete čerstvým pomarančom, jablkami alebo dokonca malinami. Ak sa vám punč nebude zdať dostatočne sladký, pokojne doň pridajte kúsok medu. Punč môžete pripraviť aj pre svoje detičky, stačí vymeniť alkoholické ingrediencie za jahodový džús. Veríme, že ich táto lahôdka dostane rovnako ako vás.

Horúca čokoláda s chilli

Horúca čokoláda je obľubou mnohých maškrtných jazýčkov a jej prípravu  zvládne naozaj každý. Nalámanú čokoládu varíme v mlieku alebo smotane na miernom ohni. Až keď je čokoláda rozpustená, pridávame štipku chilli, každý podľa chuti. Horúcu čokoládu nalejeme do šálok, ozdobiť ju môžeme šľahačkou alebo kakaom. Ak si chcete pripraviť ešte väčšiu špecialitu, pridajte počas varenia čokolády espresso.

Chai latte

Ak tento nápoj ešte nepoznáte, máte čo ľutovať. Nech vás neodradí spojenie čaju s mliekom, výsledná chuť je naozaj čarovná. Koreninovú zmes tvorí kardamón, klinčeky, škorica a badián. Do čierneho čaju pridajte korenie a kúsok zázvoru. Cca po piatich minútach čaj sceďte, oslaďte a zalejte našľahaným mliekom. Výsledný nápoj zdobíme badiánovým kvietkom.

Veríme, že sa vám naše tipy páčia a prídete si k nám nakúpiť suroviny na nápoj, ktorý vám padol do oka. Možno už dnešný večer strávite príjemnejšie než ste mali v pláne.

Prečítajte si aj

Jar v znamení byliniek
Jar je obdobím obnovy a prebúdzania sa prírody a zároveň časom, kedy sa v záhradách a na poliach začínajú objavovať prvé ...viac

Ako prežiť veľkonočné sviatky zdravšie?
Blížia sa veľkonočné sviatky a s nimi spojené nadmerné konzumovanie nezdravých jedál. Ako si užiť stolovanie s rodinou a blízkymi bez výčitiek a ...viac

Čím sa BIO potraviny odlišujú od bežných potravín?
Čo znamená BIO? Každá takto označená surovina je produktom ekologického poľnohospodárstva. Pri tejto výrobe sa minimalizuje negatívny dopad na ...viac

FRESH PLUS končí s papierovými cenovkami
Do konca roka 2023 plánuje naša sieť supermarketov FRESH Plus nainštalovať digitálne cenovky vo všetkých svojich predajniach. Okrem toho, že ušetríme ...viac

Vyhľadať predajňu Fresh