Bielkovinová bomba - tvaroh
Tvaroh je vďaka vysokému obsahu bielkovín, vápnika a vitamínu B potravinou, ktorá by v našom jedálničku nemala chýbať. Ide o nezrejúci syr získaný kyslým zrážaním kazeínu, jednej zo základných mliečnych bielkovín, ktorá pôsobí pozitívne pri ochrane pečeňových buniek, ovplyvňuje rast človeka a v neposlednom rade podporuje mozgovú činnosť. Zo zrážajúceho sa mlieka postupne vzniká tvarohová zrazenina, ktorá sa ďalej spracúva na výsledný produkt. Pri konzumácii tvarohu, ktorý má zanedbateľný obsah sacharidov a naozaj vysoký podiel vápnika (v 100 gramoch tvarohu približne 250 mg), navyše sa nemusíte báť tukov ani transmastných kyselín, ktoré tu nájdete v minimálnom množstve. Naopak, dostatočné zastúpenie majú minerály ako fosfor, draslík, meď, zinok a horčík. Z vitamínov sú to vitamín A, vitamíny skupiny B a E.
Tvaroh pre dobré telo
Pravidelnou konzumáciou tvarohu pomaly kráčate k cieľu, ktorý tvoria lepšie pocity z krajšieho tela. Tvaroh je surovinou, ktorú si nemusíte odopierať ani pri systematickom chudnutí. V 250 gramovom balení tvarohu nájdete totiž len približne 163 kalórií. Výhodou je aj to, že jeho trávenie trvá dlho a prebieha ľahko. Konzumáciou tvarohu navyše prispievate k správnemu budovaniu pevného svalstva a bezproblémovému fungovaniu organizmu a jeho výžive.
Tvaroh pre starších ľudí
Omega 3 a 6 nenasýtené mastné kyseliny dokážu ochrániť mozgové bunky, podporovať ich v správnom fungovaní a zabraňujú ich odumieraniu. To hrozí najmä ľuďom, ktorí sa narodili skôr. Okrem toho tvaroh bojuje proti osteoporóze a znižuje hladinu cholesterolu.
Tvaroh má v kuchyni naozaj všestranné využitie, pripravovať ho môžete na sladký, ale aj slaný spôsob. V slovenskej kuchyni z neho najčastejšie pripravujeme tvarohové strapačky, koláče alebo nátierky. Vedeli ste však, že môžete tvaroh využiť aj pri príprave domácej kozmetiky? Pridaním medu si doma dokážete vyrobiť pleťovú masku, ktorá pokožke dodá potrebné živiny. Nezabúdajte, že nielen v kuchyni, ale aj v kozmetike sú kvalitné suroviny základ. V našom sortimente máte na výber mnoho druhov tvarohu od nízkotučného až po plnotučný, od klasického až po farmársky. Výber necháme na vás, záleží ako sa tvaroh chystáte využiť.
Prečítajte si aj
Z čoho si vieme namlieť múku doma?
Domáce pečenie je stále populárnejšie a s ním rastie aj záujem o kvalitné a čerstvé ingrediencie. Jednou z týchto ingrediencií je aj
...viac
Zdravé alternatívy do Mikulášskych čižmičiek
Mikulášske balíčky sú neoddeliteľnou súčasťou adventného obdobia. No čo ak by si vaše ratolesti tento rok v detských čižmách našli
...viac
Poznáme víťaza hlavnej ceny jesennej súťaže s FRESH kartou!
Ďalší, šťastný výherca hlavnej ceny si už teraz môže užívať jazdu v novom motorovom vozidle. Odovzdali sme kľúče od krásneho Citroenu C4
...viac
Potraviny, ktoré nás zahrejú zvnútra
Chcete sa cítiť príjemne teplo aj v tých najchladnejších dňoch? Okrem toho, že sa oblečieme, je dôležité dopriať telu aj správnu výživu,
...viac