Shaurma s mletým mäsom

Náročnosť prípravy: Ľahké
Čas: 45 minút
Počet porcií: 4

Ingrediencie

  • lavaš
  • cuketa
  • šampiňóny
  • syr gouda
  • 500 g mletého bravčového mäsa
  • jarná cibuľka
  • DIP:
  • 1 malý jogurt
  • ČL medu
  • PL limetkovej štavy
  • 3 strúčiky cesnaku
  • soľ
  • čierne korenie

Postup

Na rozpálenú panvicu postupne pridávame cibuľu, šampiňóny s cuketou a mleté mäso. Keď sa šťava odparí, podlejeme bielym suchým vínom a počkáme kým sa z vína odparí alkohol. Následne zmes vypneme a rýchlo si pripravíme dip.

Dip pripravíme z kombinácie bieleho jogurtu, cesnaku, medu, limetky, soli a čierneho korenia. 

Následne lavaš naplníme pripravenou zmesou mletého mäsa, jarnou cibuľkou a syrom. Celé to zalejeme pripraveným dipom, zrolujeme a opečieme na panvici s maslom alebo olejom. Ideálne na strednom plameni, aby bol lavaš pekne chrumkavý a syr vo vnútri roztopený.

Vyhľadať predajňu Fresh