Pizza

Náročnosť prípravy: Stredné
Čas: 2 hodiny
Počet porcií: 3

Ingrediencie

  • Ingrediencie na 3 cestá:
  • 500g hladká múka
  • 350 ml vody
  • 3g droždia
  • olivový olej
  • Ingrediencie na paradajkový základ:
  • paradajkový pretlak
  • cukor
  • soľ
  • čierne korenie
  • sušená bazalka
  • ďalšie ingredencie podľa chuti

Postup

Cukor múku a droždie pridáme do teplej vody. Necháme 10 minút zreagovať a pokračujeme pridaním 500g múky, soli a zvyšnej vody (dohromady 350ml). Počas miesenia cesta pridáme ešte 1PL olivového oleja.

Z cesta si vytvarujeme bochník, ktorý necháme 4 hodiny odpočinúť zakrytý pri izbovej teplote.

Po 4 hodinách z nakysnutého cesta pripravíme 3 rovnaké bochníky, ktoré prikryjeme vlhkou utierkou a odložíme na 24 hodín do chladničky.

Tento krok môžete preskočiť ale odporúčame trpezlivosť a nechať cesto odležať. Raz to vyskúšate a inú pizzu už nebudete chcieť.

Po 24 hodinách cesto vyberieme a tvarujeme pizze. Na pizzu môžeme pridať v podstate čokoľvek, čo máte radi.

Na paradajkový základ potrebujeme pretlak, olivový olej, cukor, soľ, bazalku, čierne korenie, cesnak prevretý na panvičke.

Pizzu posypeme strúhanou mozzarelou. Strúhaná mozzarela je v tomto prípade vhodnejšia ako mozzarela z nálevu, ktorá by cesto rozmočila. 

Pizzu položíme na pomúčený rozpálený plech a pečieme 13-14 minút na 235 stupňov pekne do farby.

Dobrú chuť.

Vyhľadať predajňu Fresh